Informatii utile

De ce sa folosim vane seismice?

vane seismice

Gazele naturale au inceput sa fie utilizate in cladiri la scara larga incepand cu anii 1900. Odata cu aceasta crestere in utilizare, au inceput sa apara si accidentele. Acestea erau in general cauzate de cutremure, ceea ce a condus la explozii si incendii datorate deteriorarii conductelor de gaze. Acest lucru a dus la necesitatea instalarii de vane seismice.

In anul 1906, un cutremur ce a avut loc in San Francisco a distrus o mare parte a orasului datorita incendiului declansat in urma fracturii conductelor de gaz. Curemurele din America si din Kobe, Japonia, sunt cateva din exemplele incendiilor cauzate in urma exploziilor conductelor de gaz. Ca urmare a acestor fenomene, au fost luate masurile de precautie necesare in ceea ce priveste diminuarea pericolele existente.

Dupa anul 1999, in urma unor cutremure puternice din Turcia, s-a impus utilizarea dispozitivelor care intrerup fluxul de gaz in caz de cutremur, in special pentru zonele cu un risc seismic crescut, pentru a preveni riscul exploziilor si incendiilor ce insotesc miscarile seismice.

Importanta utilizarii de vane seismice

Utilizarea de vane seismice a fost considerata ca fiind una din masurile de siguranta ce trebuie sa fie luate pentru alimentarea cu gaze a cladirilor. Astazi ele sunt utilizate in tari precum SUA, Turcia, Italia, Japonia, Israel, Romania,etc., toate fiind considerate ca fiind zone seismice. Utilizarea vanelor seismice in tarile mai sus mentionate este una frecventa, in special datorita cladirilor cu valori economice ridicate care necesita protectie sporita in caz de cutremure.

Aceste vane seismice sunt montate in general pe conducta principala de gaz, la intrarile cladirilor. Acestea functioneaza fara energie auxiliara si asigura inchiderea alimentarii cu gaz in caz de cutremur. Vanele seismice intrerup alimentarea cu gaze in momentul producerii unui cutremur de aproximativ 5,4 grade pe scara Richter.

Odata cu utilizarea vanelor seismice, se asigura ca fluxul de gaze va fi intrerupt automat in timpul cutremutului. Gazul va fi mentinut in afara cladirii. Astfel, pericolul va fi prevenit inainte de a fi necesara interventia oamenilor sau echipajelor speciale.

Firma Recondi va pune la dispozitie cele mai bune vane seismice, la standarde inalte de calitate, pentru a va proteja locuinta si orice alta cladire, in cazul producerii cutremurelor. Prin utilizarea de vane seismice Recondi, reduceti riscul producerii exploziilor si incendiilor in caz de cutremur, protejandu-va, in acelasi timp, viata,casa si bunurile materiale.

Inapoi la lista