Informatii utile

Functionarea unei vane seismice

vane seismice

Daca doriti sa va montati vane seismice sau va este cerut acest lucru de catre compania dumneavoastra de asigurare, atunci veti avea nevoie de ajutor specializat pentru a le monta. In cazul in care instalarea necesita inchiderea sistemului de gaze naturale, va trebui sa contactati persoanele autorizate pentru a restabili serviciul atunci cand instalarea este finalizata.

Functionarea unei vane seismice

Atunci cand angajati o persoana calificata pentru instalarea de vane seismice, atunci veti beneficia de siguranta. Orice instalatie neautorizata gasita pe instalatiile unui bloc va fi demontata. In cazul in care un cutremur sau alt eveniment semnificativ cauzeaza supapa de exces sa se inchida, puteti urma instructiunile producatorului pentru resetarea vanei, astfel incat gazul sa curga din nou. Cu toate acestea, va recomandam sa contactati un profesionist pentru a reseta supapa. Acesta va efectua si o verificare de siguranta a aparatului de gaz, inainte ca acesta sa fie pus in functiune. Astfel, se va asigura ca nu exista scurgeri de gaze.

Vanele seismice comercializate de catre Recondi au un design patentat simplu, putand fi montate cu usurinta. O bila din otel inoxidabil este fixata pe un soclu in supapa. Atunci cand este in pozitia ON, aceasta ii permite gazului sa treaca. In timpul unei perturbari seismice de aproximativ 5,4 grade pe scara Richter, mingea cade din soclu, blocand fluxul de gaz. Masca are un magnet ascuns in spatele acesteia, care ridica mingea din otel inapoi pe piedestal atunci cand este rotit in sens antiorar.

Vana este echipata cu un vizor clar pentru a determina daca supapa se afla pe pozitia ON sau OFF. Cand vana este ON, atunci bila din interior poate fi vazuta prin geam. Atunci cand vana este pe pozitia OFF, bila din interior nu va putea fi vazuta prin vizorul transparent.

Vanele seismice ar trebui sa fie instalate de catre un instalator calificat, conform instructiunilor de instalare din fabricatie. In cazul in care sunt instalate in mod necorespunzator, ar putea rezulta in incapacitatea de a functiona conform normelor sau intreruperea nejustificata a fluxului de gaz.

Inapoi la lista